Web Analytics Made Easy - Statcounter

آتش، زمین‌خواران، آفت خشکیدگی و اره به‌دستان همه دست به دست همه داده‌اند تا جنگل‌های زیبای بلوط کهگیلویه و بویراحمد به ایستگاه نابودی برسانند. ۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۰ استانها کهگیلویه و بویراحمد نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، روزی نیست که صدای ناله جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد به دلیل زخم‌های ایجاد شده توسط عوامل انسانی( زمین خواری و سوداگران) و غیرمترقبه یا دور از انتظار ( آتش سوزی و آفت) شنیده نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال‌ها پیش به یکباره 150 هزار هکتار از جنگل‌های بلوط در مناطقی از این استان دچار افت خشکیدگی شده و نابود شدند و البته آن طور که غلام حسین حکمتیان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری می‌گوید به دلیل بارندگی‌های کم سابقه در 20 سال اخیر در برخی نقاط شاهد احیا درختان نابود شده هستیم.

حکمتیان این را گفته که بعد از بارندگی‌های کم سابقه امسال در 20 سال اخیر، ریشه درختان بلوط خشک شده در برخی مناطق استان شکوفه زده است.

حکمتیان با تاکید بر اینکه با این وضعیت دلیل خشکیدگی درختان بلوط خشکسالی و نبود رطوبت کافی بوده است، افزود: در حالی ساقه، شاخه و برگ درختان بلوط در دو منطقه شلال دان و خائیز خشک شده‌اند اما شاهد شکوفه زدن ریشه آن‌ها هستیم.

حکمتیان بیان کرد: در سال‌های اخیر جنگل‌های مناطق مختلفی در استان از جمله دشتک سی‌سخت، خائیز کهگیلویه، گناوه گچساران و بوستان باشت به عنوان کانون‌های آلوده به خشکیدگی شناسایی شده‌اند.

در هر صورت سوسک چوب‌خوار کار خودش را کرد و بخشی از جنگل‌های این منطقه از زاگرس را تا مسئولان و متولیان دنبال دلیل و راهکار مقابله بودند، نابود کرد.

جنگل‌های بلوط یاسوج ‌همچنان می‌سوزند؛ مشاهده دود بی‌تدبیری از اتاق‌های خنک مدیران+تصاویراردبیل| جهل گردشگران آتش را به جان جنگل‌های «حیران» انداخت؛ «فندقلو» در امان ماندیک بام و دو هوای جنگلکاری در تالاب هامون/ هشدار پدر کویر شناسی ایران نسبت به یک اقدام عجیب محیط زیستی در سیستان

غم‌نامه آتش سوزی‌ و زمین‌خواری

آتش همچون خره به جان جنگل‌ها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد افتاده و دست بردار نیست و هر لحظه از نقطه‌ای سر در می‌اورد و تا رسیدن مردم به محل، کار خود را می‌کند و بخشی از سرمایه‌های ارزشمند این دیار را به خاک سیاه می‌نشاند به گونه‌ای که در  ماه اخیر بیش از 1500 هکتار مرتع و جنگل طعمه حریق شده است.

آتش درختان چندین صدساله بلوط این دیار را ایستاد سر می‌برد و زمین می‌زند و مسئولان در مقابل این تراژدی ینکه با دستان خالی نمی‌توان به جنگ آتش رفت را بهانه‌ای برای فرار از پاسخگویی قرار می‌دهند.

وجود بالگرد برای حفاظت و صیانت از جنگل‌های بلوط این استان ضروری است هرچند در گذشته پیگیری این موضوع تنها منتیج به انتشار در رسانه‌ها بود و هرگز عملی نشد اما همین خواسته در دو سال اخیر به کما رفته تا کم کم این مطالبه به حق به فراموشی سپرده شود.

زمین خواران نیز روزگار خوبی دارند و هر روز به دلیل بی توجهی متولیان امر تیشه به ریشه درختان بلوط می‌زنند تا در کمال خوشی و در روز روشن و حتی در برخی موارد بیخ گوش مسئولان اراضی ملی را تصرف کنند.

هرچند بنا به گفته برخی کارشناسان یکی از دلایل آتش سوزی‌ها به صورت عمدی توسط برخی افراد اتفاق می‌افتد تا راحتر به زمین خواری خود ادامه دهند و دیگر خبری از بوته‌های مرتعی و درختان جنگلی نباشد.

قاچاق به بلوط رسید

سودجویان که خود را از قافله نابودی منابع طبیعی کمی دورتر می‌دیدند در ماه‌های اخیر دست به کار شده‌اند و با اره برقی به جان درختان بلوط افتاده‌اند تا چوب آن را حمل کرده و برای فروش آن کاری کنند.

یکی از اهالی بخش چیتاب به تسنیم گفت: ای کاش مدیرکل منابع طبیعی توجهی نیز به بخش کبگیان از توابع شهرستان بویراحمد داشت و می‌دید دلالان و سوداگران با درختان بلوط چه می‌کنند.

او می‌گوید: غارت‌گران با اره برقی به جان درختان بلوط افتاده‌اند وهیزم‌ها را به شهرهای اطراف حمل می‌کنند از مسئولان بویژه مدیران منابع طبیعی عاجزانه التماس می‌کنیم برای رضای خدا همت کنند و جلوی نابودی این طبیعت زیبا را بگیرند تا همچون برخی گیاهان کوهی از جمله جاشیر که روزی در طبیعت بخش کبگیان به وفور وجود داشت ولی الان دیگر خبری از این گیاه نیست، نابود نشود.

به گزارش تسنیم، با وجود پیگیری‌ها انجام شده موفق به انجام مصاحبه با غلام‌حسین حکمتیان مدیرکل منابع طبیعی و سرهنگ داوری مسئول یگان حفاظت این اداره کل نشدیم.

انتهای پیام/ش

R41452/P/S6,69/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۷۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیون و۳۱۸هزارقطعه جوجه ریزی در مرغداریهای استان انجام شد

به گزارش خبرنگار مهر، رضا بهنام‌پور ظهر دوشنبه در حاشیه بازدید از یک واحد پرورش مرغ گوشتی در دست ساخت، در گفتگو با خبرنگاران افزود: نبود مرغ در بازار یکی از دغدغه‌های مردم بود، اما در این دولت با احیای واحدهای راکد و احداث چندین واحد تولیدی جدید مشکل حل شد.

وی بیان داشت: با اجرای دقیق برنامه‌های جوجه‌ریزی و تلاش کشاورزان فعال در این زمینه، تولید گوشت مرغ، پایدار شده است.

بهنام پور تصریح کرد: در شش ماه اخیر به ندرت نیاز به تزریق مرغ منجمد در بازار داشتیم و ما همواره مدافع حقوق تولیدکنندگان بوده و برای استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای حمایت از آنان و تحقق جهش تولید با مشارکت مردم، تلاش بیشتری خواهیم کرد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه پس از تهران در شاخص جوجه‌ریزی و تحقق میزان تعهدات رتبه دوم کشور را در سال ۱۴۰۲ کسب کردیم، گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد، در این شاخص مهم، عملکردی درخشان داشته است.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی برای همه استان‌ها، از مردادماه سال گذشته تاکنون سهمیه‌ای برای جوجه‌ریزی تحت عنوان برش استانی مشخص کرد که استان کهگیلویه و بویراحمد نه تنها به صد درصد تعهد خود عمل کرده بلکه ۱۱ درصد نیز بیشتر جوجه‌ریزی داشته و در این زمینه رتبه دوم کشور را کسب کرد.

کد خبر 6098295

دیگر خبرها

  • ناگفته های کهگیلویه و بویراحمد در گفتن نگین
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • یک میلیون و۳۱۸هزارقطعه جوجه ریزی در مرغداریهای استان انجام شد
  • افتتاح دو شهرداری جدید شهر ممبی و شهر سرآسیاب یوسفی
  • ۹۸ و ۸ دهم درصد نرخ باسوادی در کهگیلویه و بویراحمد
  • هیچگونه قطع درختان جنگلی در فندقلو اتفاق نیفتاده است
  • کهگیلویه و بویراحمد در جایگاه دوم جوجه‌ریزی کشور
  • جلوه گری شکوفه‌های درختان گیلاس در جنگل فندقلو اهر + فیلم
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • هشدار سطح نارنجی هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد